Uber nalukkeun industri robotika

Uber parantos aya dina lambey saréréa akhir-akhir ieu. Anjeunna ngagaduhan seueur lawan sakumaha penggemar, sareng konfrontasi ieu kadang-kadang pisan, dramatis pisan. Tapi hal anu paling narik ati tetep di balik layar - rencana ambisius perusahaan pikeun ngambil alih bidang robotika, salaku conto. Élmu Populer terang kunaon Uber henteu kéngingkeun élmu sareng naon anu dipikagaduh pikeun pamekaran téknologi.

Musim semi kamari, dua insinyur nyiptakeun robot anu luar biasa: simpanse 200 pon. Ayeuna alat heran ieu bakal nyandak bagian dina DARPA Robotics Challenge, salah sahiji kompetisi robot anu paling dibiayaan Pentagon. Tujuan tina persaingan nyaéta nyiptakeun agén pananggulangan bencana robotic. The Chimpanzee Giant Robot mangrupikeun proyék Universitas Carnegie Mellon sareng mangrupikeun salah sahiji pesaing utama pikeun hadiah utama $ 2 juta.

Élmu populér

Tapi upami anjeun henteu terang mesin naon anu didesain di Universitas Carnegie Mellon, maka kagiatan ilmiah anu gancang di jurusan robotika panginten moal diperhatoskeun. Laboratorium kosong di tengah dinten damel. Ahéngna, fakultas ieu anu ogé ilubiung dina salah sahiji program panggedéna di Amérika Serikat pikeun pamekaran robotika. Sareng ayeuna kantor-kantorna siga tempat musium, ditutup kanggo rekonstruksi. Pikeun sadaya patarosan ngeunaan naon anu kajantenan kana salah sahiji jurusan anu paling ngajangjikeun di universitas, jawaban na nyaéta - Uber.

Perusahaan anu berbasis di San Fransisco mangrupikeun conto anu hadé tina naon anu dimaksud kasuksésan di dieu. Uber nembé nampi deui investasi $ 2,8 milyar. Fokus firma ayeuna ngawangun mobil mandiri. Uber henteu hoyong deui ngandelkeun taksi. Sumawona, panggunaan robot janji bakal langkung ekonomis, anu hartosna éta bakal nyiptakeun persaingan tangguh di pasar.

Tempo ogé  "Tren Buru": sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan penjualan énggal dina AliExpress

Dina Pébruari, Uber ngumumkeun kerjasama sareng Universitas Carnegie Mellon pikeun ngawangun mobil intél buatan. Naon anu henteu diumumkeun ku perusahaan éta ogé parantos ngamimitian prosés nyababkeun karyawan lembaga pendidikan. Dina taun-taun ayeuna mah, 50 tina 150 pagawé universitas parantos ngagabung sareng Uber. Carnegie Mellon parantos lami janten pamimpin dina diajar robot. Di dieu jalma-jalma anu nyiptakeun mobil pangheulana nganggo kecerdasan buatan digawé. Tapi Uber sanés ngan ukur ngahijikeun tidbit ieu. Di taun 2007, pagawé paguron luhur diburu ku Google.

Pittsburg Post Warta

Nanging, perusahaan mega sapertos Amazon sareng Apple ngagaduhan strategi panangkaran pasar nyalira. Aranjeunna nanem modal sajumlah ageung artos di laboratorium sareng tim alit, teras ngalaksanakeun panilitianna dina judul "rahasia luhur". Sing saha anu ngadaptarkeun kerjasama sapertos kitu ayeuna bakal dilarang ngabahas sareng nyebarkeun proyék robotikna nyalira. Google ogé angkat henteu jauh - dina 2013, perusahaan nyewa 8 perusahaan anu ambisius sakaligus, sareng wawakil startup ieu ujug-ujug ngeureunkeun komunikasi sareng pers. Salah sahijina nyaéta proyék Jepang SCHAFT - robot humanoid S-One. Anjeunna malah ilubiung dina DAPRA Robotics Challenge. Tapi pas Google dugi ka perusahaan, duanana robot boh startupna ngaleungit tina halaman payun koran.

Departemen Pertahanan AS

Rich Mahoney, diréktur robotika di SRI International sareng présidén Industri Robotika Silicon Valley, nyatakeun yén ku cara ieu sadaya inovasi sacara otomatis angkat ka perusahaan swasta. "Aya ratusan, sacara harfiah ratusan insinyur di Silicon Valley anu berbakat pisan, sareng aranjeunna bahkan henteu kéngingkeun aksés kana industri robotika."

Tempo ogé  Festival anu paling kreatif Oktober G8 bakal diayakeun di Moskow

Volume investasi dina ngamimitian sapertos kitu sareng pasar kembung umum ngingetkeun kaayaan sareng Microsoft - émut kumaha perusahaan nyerep firma alit hiji-hiji? Anu parantos robih nyaéta strategi pikeun néwak sareng mekarkeun pasar. Upami sateuacanna patarosan éta murni ngeunaan posisi perusahaan di pasar, dinten ayeuna sadaya perhatian difokuskeun utamina ka tim pangembangan. Ku alatan éta, perusahaan sapertos Google sareng Uber mimiti mamingan puluhan pagawé sareng ngan ukur ngagentos startup. Samentawis éta, sakumna dunya ngantosan penampilan Steve Jobs atanapi Bill Gates ti dunya robotika. Tapi ningali kumaha perusahaan ageung nguruskeun bakat anu teu acan réngsé, teu saurang ogé moal heran: kedahna urang ngarepkeun genius ieu pisan?

Thanhnien News

Aya sudut pandang anu sanés dina masalah ieu. Seueur pangembang robot nyatakeun yén aranjeunna resep pisan kana kaayaan pasar. Diantarana nyaéta Vijay Kumar, insinyur robotika di Universitas Pennsylvania. Anjeunna henteu nolak kaluarna tanaga ti lembaga pendidikan, tapi yakin yén ieu mangrupikeun fenomena alam sareng vektor dipilih leres. Ningali jilid sareng jumlah investasi, Kumar ngan ukur tiasa gumbira. Mémang, sacara umum, bidang robotika sareng sains ayeuna nampi perhatian maksimal sareng dana.

Leave a Reply