Wawancara sareng psikoterapis: kumaha mendakan dokter anjeun

Sateuacan sési kahiji, therapist henteu raoseun: dimana ngamimitian paguneman? Kumaha carana terang upami dokter henteu resep? Terapi pasti henteu pikeun "gélo"? Panulis Anjali Pinto ngaliwat nyalira, sareng teras mutuskeun wawancara ka therapist na pikeun ngabantosan urang sadayana supados henteu kasieun kana awalan "psycho", paguneman panjang sareng cimata di kantor dokter.

Anjali Pinto mangrupikeun panulis sareng fotografer anu dumuk di Chicago. Poto sareng karangan anjeunna dimuat dina The Washington Post, Harper's Bazaar, sareng Rolling Stone. 

Sababaraha taun ka pengker, salaki Anjali maot teu disangka-sangka. Ti waktos éta, salami sataun, anjeunna ngeposkeun poto unggal dinten di Instagram sareng nyerat perkawis hirupna tanpa anjeunna. 

Butuh waktu anjeunna sababaraha bulan pikeun mutuskeun angkat ka psikoterapis. Kanggo sababaraha waktos deui anjeunna milari spesialis "pas". Sareng nalika kuring mendakan, kuring mutuskeun ngobrol sareng anjeunna sacara umum supaya jalma sanés ogé tiasa milih psikoterapis anu pas pikeun aranjeunna.

- Kuring mendakan anjeun dina rekomendasi ti sobat anu ngadatangan psikoterapis, tapi henteu sadayana tiasa mendakan spesialis ku cara kieu. Dimana anjeun kedah ngamimitian milarian?

- Cara anu pangsaéna pikeun milari therapist nyaéta naros ka babaturan, milarian online sareng ningali situs rujukan. Peryogi maca naon anu psikolog nyarios dina halaman sareng milih naon anu narik sareng anu dipikaresep ku anjeun. 

Dina rapat anu munggaran, anjeun pendak sareng therapist. Upami anjeun henteu resep naon-naon atanapi anjeun ngaraos éta sanés jalmi anjeun, anjeun henteu kedah negosiasi sési salajengna. Langkung saé nyarios: "Ieu henteu cocog sareng kuring, abdi hoyong nyobian batur." Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngobrol sareng sababaraha therapists sateuacan anjeun pendak sareng anu cocog.

Kuring bébéja ka sadaya klien kuring yén kasaluyuan sareng therapist penting pisan. Anjeun peryogi jalma anu bakal cocog sareng anjeun dina tingkat pribadi, anu bakal paduli sareng welas asih ku cara anjeun peryogikeun, sareng anu bakal nguji anjeun sakumaha anu anjeun pikahoyong. Spesialis moal janten pas pikeun anjeun, sareng henteu kunanaon. Terapis anu saé ngartos ieu.

- Naha mungkin pikeun mamatahan terapi online pikeun jalma anu henteu mampuh latihan full-time?

- Jujur, kuring henteu terang pisan ngeunaan éta. Tapi kuring henteu resep pisan kana kalam, sabab mangrupikeun bagian anu penting tina praktékna nyaéta hubungan pribadi. Komo dina tiiseun, tiasa aya penyembuhan terapi, sareng téks na sigana teu aya rupa-rupa. 

Tapi kuring pikir obrolan video épéktip. Milih therapist pikeun sési pidéo sami sareng milih ahli terapi - kenal sareng tingali naha anjeunna pas pikeun anjeun. Upami henteu, milarian anu énggal.

Jasa online pikeun milarian psikoterapis

Ngarobih - 146 psikolog, 2 rubel - harga rata-rata pikeun konsultasi.

B17 mangrupikeun dasar psikoterapis pangageungna. Spesialis ngalaksanakeun konsultasi démo gratis. 

"Meta" - upami psikoterapis munggaran teu pas, aranjeunna bakal ngajemput anu gratis gratis.

- Kami wanoja warna sareng kuring ngaidentifikasi diri salaku anéh (queer mangrupikeun jalma anu seksualitasna henteu cocog sareng stereotip gender anu aya. - Catetan. Ed.). Dina sési bubuka sareng therapist munggaran kuring, kuring ngarasa yén awéwé linggih sabalikna henteu ngartos kuring.

Tempo ogé  7 bantal korsi orthopedic anu anjeun tiasa ngagaleuh di AliExpress

- Hanjakalna, tanggung jawab klien pikeun milarian ahli terapi anu taat kana nilai-nilai anu tangtu. Sakumaha anu kuring atos sateuacan, tong sieun nyaritakeun terapis naon anu anjeun pilari terus terang dina kontak anu munggaran.

"Ieu pisan anu kuring lakukeun saatos percobaan munggaran anu gagal. Anjeunna terus terang nyarios, "Hai, abdi atéis, anéh, awéwé hideung, sareng salaki kuring parantos maot. Abdi hoyong mastikeun yén latihan anjeun bakal ngajantenkeun sagala aspek kapribadian kuring raoseun. "

- Leres! Ngan ukur komunikasi sareng peunteun réspon tukang terapi - kumaha kabuka sareng panarimaanana. Dina halaman wéb kuring, kuring nyatakeun yén kuring bakal nyiptakeun lingkungan anu aman pikeun sadayana, henteu paduli gaya hirupna.

- Kuring tiasa gampang nolak, janten saatos rapat anu munggaran henteu hasil, kuring kalem ngirim e-mail ka terapis kalayan nyungkeun hampura sareng naros ngabatalkeun sési kadua, kusabab kuring henteu ngaraos hubunganana sareng anjeunna.

"Anjeun ngan ukur tiasa nyarios, 'Kuring kedah ngabatalkeun rapat urang salajengna sareng teu hoyong ngarencanakeun jadwal urang.'

- Nalika urang mimiti pendakan, hésé pikeun kuring langsung nyaritakeun carita kuring. Mustahil pikeun nempatkeun sagala anu kajantenan kuring dina 60 atanapi 90 menit. Naon anu kedah dilakukeun dina pasamoan munggaran pikeun anu masalahna dugi ka bulan, taun, atanapi panginten sadayana budak leutik atanapi nikah?

"Dina kaayaan kami, anjeun parantos nyarioskeun cekap pikeun ngartos carita anjeun dina istilah umum. Bakal butuh langkung seueur waktos pikeun saha waé anu kedah nyarioskeun perkawis budakna. Mimiti, mustahil pikeun nyaritakeun sadayana sakaligus, sareng anu kadua, anjeun kedah ngalengkepkeun nyalira.

Abdi émut kumaha dina rapat munggaran urang kuring naroskeun naha anjeun raoseun nyarios ngeunaan maot salaki anjeun. Kuring hariwang yén anjeun ngabagi teuing sareng bakal ninggalkeun perasaan yén éta hésé teuing pikeun anjeun. Unggal-unggal kuring konsultasi ka jalma anu trauma, kuring ngingetan anjeunna: henteu kunanaon upami anjeunna henteu nyarioskeun sadayana salami sési ieu, urang masih gaduh waktos. Mangrupikeun prosés alami pikeun silih kenal sareng ngalebetkeun diri dina sajarah.

Bagian tina prosés penyembuhan diwangun persis dina nyarioskeun naon anu kajantenan, hirup deui kaayaan deui. Éta henteu gampang sapertos nyerat sadayana dina salembar kertas sareng ngantepkeun therapist kanggo maca. Anjeun nyarios kumaha anjeun ngahurungkeun sora sirineu ambulan di bumi anjeun saatos pupusna Yakub. Mangrupikeun momen anu kuat anu kuring ogé alami sareng anjeun. Butuh anjeun bari janten nyaman sareng mimiti ngabagi carita anjeun. 

- Kuring ngarti yén kuring bakal indit ka therapist saatos salaki kuring maot. Tapi kuring parantos nyiapkeun ieu salami lima atanapi genep bulan. Éta pikasieuneun kuring yén kuring kedah jujur ​​sareng rentan dihareupeun jalma asing. Kumaha bersantai sareng nyiapkeun kunjungan munggaran pikeun anu peryogi bantosan salami lami, tapi sieun badé terapi?

- Bisa jadi aya sarébu halangan dina jalan terapi, anjeun kedah terang naon anu leres nahan anjeun. Kahariwang manifests dirina dina cara béda for everyone. Salaku conto, kuring sok hariwang ngeunaan parkir. Nalika kuring naros, "Kumaha tempat parkir di kantor anjeun?" - Kuring ngarasa yén kuring ngendalikeun kaayaan, sareng ngabayangkeun kumaha kuring ka terapis. Hal ieu ngajadikeun kaayaan kirang setrés sareng pikasieuneun. 

Tempo ogé  Sagalana pikeun lalaki: quadcopter, coét, laptop stand

Anjeun kedah ngaraos aman sareng raoseun ku ayana ahli terapi. Nalika anjeun nyetél dina sési munggaran anjeun, bayangkeun ekspektasi anjeun sareng surakeun diri anjeun. Milarian bantosan mangrupikeun langkah anu kandel. Émut yén anjeun dina ngontrol kaayaan. Upami anjeun henteu resep sési anu munggaran, anjeun moal tiasa uih deui.

- Naon saur anjeun anu salah paham paling penting ngeunaan psikoterapi?

- Kanyataan yén terapi dimaksudkeun ngan ukur pikeun jalma "gélo". Média ngagambarkeun therapists salaku jalma pikasieuneun, tiis, sareng palsu. Nyatana, seuseueurna ahli profesional muja ka klienna ku cara anu saé. Kami milih profési ieu kusabab urang resep ningali palanggan kami suksés, ngartos kahirupan aranjeunna, diajar nyandak kaputusan anu kandel sareng anteng ngaréaksikeun kasalahan aranjeunna.

Sababaraha yakin yén ahli terapi henteu resep kana klienna, tapi ngan ukur nonton jam sareng dina waktos anu khusus nempatkeun jalma-jalma kaluar tina panto. Tapi ieu sanés masalahna. 

Kuring gaduh padamelan anu pangsaéna di dunya, kuring ngalakukeun naon anu kuring pikir perlu, sareng kuring resep. Kuring diajar ti klien sareng bangga kana padamelan kuring. Kuring yakin paling psikoterapis ngaraos sami. Kuring bagja pikeun jalma anu nyandak résiko sareng ngamimitian terapi. Abdi hoyong palanggan kuring janten senang.

- Abdi gaduh réréncangan anu teu resep therapists na. Sugan aranjeunna henteu pas babarengan, atanapi ku jalanna waktos, sési na parantos liren hartosna. Naon kahayang anu kedah diarepkeun ku klién ti terapisna? Sababaraha urang henteu tiasa langsung nganilai kasaluyuan na, utamina upami aranjeunna henteu kantos aub dina psikoterapi.

- Ieu patarosan anu saé. Jawabanana samar - anjeun ngan ukur kedah resep ngobrol sareng therapist anjeun. Kanggo nguji, anjeun tiasa ngajawab nyalira hiji patarosan: anjeun pasti yén anjeun damel sareng kabutuhan nyalira, sareng sanés anu dipilih ku therapist?

Cara séjén nyaéta ningali kamajuan anjeun. Naha therapist anjeun naroskeun patarosan anu teu raoseun sareng ngabantosan anjeun ningali masalah tina sudut anu sanés? Trik klasik nyaéta urang ngan ukur unggeuk teras nyarios "uh-huh." 

Bagian tina padamelan kuring nyaéta ngadangukeun klien, sareng bagian pikeun ngabantosan aranjeunna ngartos nyalira. Kuring naroskeun, kuring nyobian ngadorong aranjeunna supados aranjeunna henteu ragu dina kaayaan anu sanés. Abdi sanés ngan ukur babaturan, kuring naroskeun patarosan anu kagok sareng nawiskeun wawasan anu panginten aranjeunna sanés datang nyalira.

Di sisi palanggan, terapi henteu kedah ngan ukur carita: mimitina ieu kajantenan, teras ieu. Leres, kadang anjeun ngan ukur kedah nyarioskeun naon anu lumangsung dina kahirupan anjeun. Tapi urang ogé peryogi sési patarosan sareng panineungan. Aranjeunna ngabahas sareng diajar naon anu anjeun kaayaan sareng naon anu anjeun nyobian ngartos.

- Sateuacan terapi, kuring henteu ngartos keun keun hubungan antara therapist sareng klién. Kuring ngarasa yén anjeun sobat, tapi kuring terang yén kuring hijina pusat perhatian di dieu. Sareng kuring henteu kedah nampi masalah anjeun sareng ngangkirkeun éta ka bumi. Sareng rerencangan, ieu moal tiasa. Numutkeun kuring, teu sopan pendak sareng rerencangan sareng nyarios tentang diri anjeun nyalira tanpa naroskeun perkawis na. Sareng didieu kuring tiasa ngalakukeun éta. Kuring henteu kantos ngaraos egois ngeunaan kanyataan yén kami ngan ukur ngobrolkeun kuring.

Tempo ogé  NASA geus milih poto pangalusna Bumi ti luar angkasa

- Ieu cukup penting. Upami klien sumping ka sési kuring sareng nyarios: "Salaki kuring sareng kuring kantos gelut dinten ayeuna. Kumaha dinten anjeun libur? ”- Kuring ngarti yén anjeunna hariwang sareng hoyong mariksa naha sadayana henteu kunanaon. Tapi kuring henteu ngarepkeun ieu ti klien kuring. Urang peryogi wates anu séhat.

Malah dina ngatur wawancara ieu, kuring hoyong mastikeun yén anjeun bakal betah rapat di kantor kuring, sabab ieu ogé bagian tina terapi anjeun.

Gampang pikeun jalma pikeun nunjukkeun perhatian, sareng hésé pikeun seueur anu nolak éta. Aranjeunna aya di dunya dimana anjeun kedah merhatoskeun batur, janten langkung gampil pikeun nasabah naroskeun ka kuring ngeunaan kahirupan kuring tibatan ngurus diri sorangan.

Hal anu saé ngeunaan terapi nyaéta di dieu anjeun tiasa nyarioskeun naon waé, sareng kuring bakal ngupingkeun anjeun. Kuring moal nangtoskeun anjeun, tapi kuring tiasa nganyatakeun mamang kuring. Sareng kuring bakal ngalakukeun éta kusabab kuring paduli ka anjeun.

- Kuring sumping ka anjeun tanpa mikirkeun sabaraha lami latihan urang bakal tahan. Abdi henteu ngagaduhan waktos. Naha terapi bakal ngabantosan anu peryogi bantosan jangka pondok?

- Sigana mah: hayu, nyandak alat pikeun méréskeun kasusah hirup sareng angkat. Sadayana henteu kunanaon. Kuring gaduh seueur jalma anu ngadatangan kuring sacara rutin sapanjang taun teras ngaso. Sareng aranjeunna balik deui nalika ngagaduhan kulawarga, nyanghareupan maot atanapi putus. Teu kedah aya tekanan. Kuring pikir yén pikeun jalma anu ngagaduhan masalah jangka pondok, terapi ogé tiasa ngabantosan. Anjeun sumping pikeun lima sesi, kéngingkeun naon anu anjeun peryogikeun, sareng angkat kalayan raos manpaat.

- Naha aya hal anu kuring henteu naroskeun, tapi anjeun hoyong nambihan? Kumaha deui anjeun tiasa mere ilham jalma pikeun ningali therapist?

- Terapi mangrupikeun tempat anu aranjeunna bakal ngadangukeun anjeun sareng nyobian ngabantosan. Hiji-hijina hal anu kedah anjeun lakukeun nyaéta diri sareng hoyong nyarios. Sareng padamelan kuring nyaéta ngaitkeun ideu anjeun babarengan, tingali ti luar sareng tingali gambarna lengkep.

Normal pikeun ngaraos henteu raoseun dina sési, ceurik, atanapi dumuk cicingeun. Sareng sababaraha yakin yén anjeun kedah ngagaduhan agenda sareng topik anu disiapkeun pikeun paguneman. 

Ngobrol terus terang ngeunaan topik anu urang anggap éra atanapi teuing pribadi tiasa ngabantosan urang pikeun ngaluarkeun kakuatan négatip tina topik ieu pikeun urang. Terapi ngabantosan pikeun ngartos anu saleresna urang. Asa hébat sareng mereun nunjukkeun ka batur saha urang.

Kumaha mendakan ahli terapi anjeun sareng komunikasi sareng anjeunna

  • Menta saran ti babaturan sareng kenalan, diajar situs khusus, milari ulasan.
  • Nalika janji, janji sacara jujur ​​ka therapist saha anjeun sareng naon anu anjeun ngarepkeun ti anjeunna.
  • Entong sieun naroskeun sareng nolak rapat kadua upami ahli terapi henteu cocog sareng anjeun.
  • Upami anjeun parantos milih terapi online, komunikasi nganggo komunikasi pidéo, sanés ku susuratan.
  • Candak waktos anjeun sareng carioskeun carita anjeun dina waktos anu cocog pikeun anjeun.
  • Entong sieun katingali teu sopan ku nyarioskeun nyalira ngeunaan nyalira.

Leave a Reply