Kumaha nampi kakandungan anu henteu direncanakeun

Yulia Shubina damel salaku éditor di perusahaan ageung, nyerat blog ngeunaan freelancing sareng nampi 100-150 rebu sasasih. Anjeunna nuju nyiapkeun rencana bisnis pikeun proyék anyarna nalika anjeunna terang yén anjeunna ngarepkeun murangkalih. Kami naros ka Yulia pikeun nyaritakeun kumaha anjeunna mutuskeun nampi kakandunganana, henteu isin ku kawinan "langsung" sareng lengkep ngawangun rencana na pikeun kahirupan. 

Tulisan ieu ngagaduhan vérsi audio. Puterkeun podcast upami anjeun langkung raoseun ngadangukeun.

Abdi sanés srikandi anu biasana diulem kanggo nyerat tulisan ngeunaan kahirupanana. Caritana mah biasa-biasa waé. Sareng éta panginten naha éta tiasa manpaat. Kuring nyeratna pikeun ngingetan anjeun: naon waé perasaan budak awéwé anu hamil anu biasa. Kitu ogé kaputusan anu saimbang ngeunaan nasib kakandungan ieu.

Kaayaan

Naon anu kajantenan dina kahirupan kuring dina waktos kuring hamil janten boro-boro disebat pamuka idéal pikeun ngalahirkeun.

  • Abdi nembé damel sareng psikolog anu nyarios ka kuring: "Saé anjeun henteu acan gaduh salaki sareng murangkalih. Janten masalah anjeun bakal direngsekeun langkung gancang sareng gampang. "
  • Hubungan sareng bapak budak éta dina kaayaan teu kuat. Ieu salah sahiji alesan kunaon kuring indit ka psikolog.
  • Abdi sumping deui ti program ngamimitian pikeun ngora Yahudi sareng nuju nyiapkeun rencana bisnis pikeun palaksanaan di Israél. Ideu na megah: angkat ka Bumi Anu Dijanjikeun, nyalametkeun sadayana anu wangsul (disebutna hijrah anu balik ka tanah air bersejarahna - catetan éditor) ti pangangguran ... Tangtosna, ngalakukeun ieu ku lalaki leutik dina panangan anjeun moal gampang pisan.
  • Sataun sateuacan éta, awak kuring ngalaman gangguan serius. Beurang kuring ditutupan ku lebam tina sirah dugi ka toe, sareng getih mimiti ngalir tina permén karét, pipi sareng létah kuring. Tétéla jumlah trombosit kuring turun seukeut. Kuring didiagnosa kaserang panyakit Werlhof. Teras, dina bulan Agustus 2018, kuring disarankeun pisan pikeun henteu hamil sahenteuna sataun. Sareng kajadian éta ngan ukur dina bulan Agustus 2019. Antosan!
  • Di damel, anjeunna didaptarkeun salaku wirausaha masing-masing. Ieu ngandung harti yén kuring henteu ngagaduhan hak pikeun kaputusan dina hartos anu biasa. 
  • Abdi sareng kabogoh henteu resmi nikah. Sanaos aranjeunna nyebat hubunganana "perkawinan sipil".

Dua belang

Kalayan kasihatan awéwé, kuring kantos tartib. Kusabab kitu, kuring sanés salah sahiji anu terang ngeunaan kakandungan kuring ngan ukur dina bulan kaopat. Leres, tétéla aya budak awéwé sapertos kitu. Ku alatan éta, lamun anjeun hamil sateuacan 12 minggu sareng ngadaptar sareng klinik antenatal, maka nagara éta bahkan bakal mayar anjeun pikeun konsép sapertos kitu.

Tempo ogé  Naha latihan sasak sareng kumaha cara ngalaksanakeunana leres

Kuring parantos mendakan anu teu disangka-sangka dina minggu ka lima. Pas tunda tilu dinten, kuring mimiti panik. Saatos mésér tés, kuring nelepon sobat dalit kuring. Janten dina hawa urang ngantosan hasil réaksi kimia. Pikiran dina sirah kuring aya dina kebat. Teras, tungtungna, salah sahiji jalur muncul dina tés. Kuring seuri, nyungkeun hapunten ka réréncangan sareng mimiti pamitan ka anjeunna, nalika ujug-ujug jalur kadua muncul. Terus kuring ceurik.

Aya sedih, lieur sareng pikasieuneun dina cimata ieu. Tapi anu paling penting, aya ogé cimata kabungah. Kabagjaan tina kanyataan yén "lalaki leutik cicing di anjeun", yén "ayeuna aya hiji indung lahir di dunya" ... Sacara umum, sagala rupa anu ditulis dina forum awéwé. Kabagjaan ieu leres-leres aya di kuring. Tapi éta dicampur sareng sajuta émosi anu sanés, sareng pikeun sababaraha alesan teu aya anu ngingetkeun ngeunaan ieu. 

Ieu sapertos orok dina awal bulan kadua. Kuring rencanana ngajual gambar ieu dina REN-TV sareng nyarios yén éta mangrupikeun UFO.

Daptar cek kacukupan

Nyadar dina diri kuring sorangan anu pikabungaheun sareng anu sanésna anu diperyogikeun, sabab sigana kuring, émosi, kuring mutuskeun pikeun giliran bagian anu rasional, dugi ka dibanjiran ku hormon. Sareng kuring henteu mikir nanaon anu langkung saé tibatan ngadamel daptar cek. Anjeunna diperyogikeun ngartos yén kuring leres-leres 100% siap ngagaduhan orok ayeuna.

Daptar pariksa siga kieu:

  • Kuring ngadiskusikeun sareng bapak budak sagala hal anu matak pikahariwangeun kuring, komo anu paling pikaresepeun. Hubungan urang réngsé nepi dina kaayaan pasti kusabab kuring henteu.
  • Kuring sacara hipotésis nempatkeun diri dina kaayaan anu teu aya anu bakal nulungan kuring. Leres, ayeuna kolot kuring ngora sareng aranjeunna gaduh kamampuan kauangan pikeun ngabantosan kuring. Sareng bapak murangkalih kuring aya di gigireun kuring sareng siap ngabantosan 24/7. Tapi kumaha upami sadayana robih? Naha kuring siap hipotésis janten indung tunggal? 
  • Kuring angkat ka psikolog sareng nyungkeun anjeunna sacara obyektif nangtoskeun naha hateup abdi parantos ical. Pamundut kuring ka ahli pikeun ngabantosan kuring ngartos kumaha kacukupan kuring dina nyandak kaputusan sacara umum. Sareng tiasa kuring percanten ka nyalira.

"Bejakeun ka kuring, naha jalma-jalma ngalahirkeun barudak sadayana?"

Salami konsultasi urang sareng psikolog, kuring tiasa ngulihkeun patarosan anu paling anéh ka anjeunna. Kali ieu, pikeun langkung ngartos diri kuring, kuring naros ka anjeunna kunaon jalma-jalma hoyong gaduh murangkalih pisan. Éta, tangtosna, ngan ukur ngeunaan alesan anu nyukupan sareng "séhat".

Ieu anu dibales psikolog: 

  • Anjeun resep sareng perasaan nepotisme. Anjeun resep pisan nyéépkeun waktos sareng kulawarga sareng énergi ku anu caket sareng anjeun. Atanapi naha anjeun henteu gaduh perasaan ieu, kusabab hubungan sareng baraya henteu saé pisan.
  • Anjeun peryogi anu dipikacinta. Anjeun hoyong ngalahirkeun mahluk anu bakal sapertos anjeun sareng bakal nyambung sareng anjeun. Henteu matak lieur sareng "nyiptakeun budak pribadi anu bakal méréskeun masalah anjeun saumur hirup."
  • Anjeun hoyong tinggalkeun tanda dina sajarah.
Tempo ogé  Bitrix24: kumaha carana sangkan poé gawé leuwih pikaresepeun

Waleran ieu tiasa dianggo saé pikeun kuring. Kuring tenang sareng sadar yén kaputusan éta saimbang, sajauh mungkin. Langkung patarosan matéri tetep.

Karir sareng subtletis birokrasi

Pikeun ngartos kumaha kuring umumna jalma "ngeunaan padamelan", anjeun kedah terang kuring sacara pribadi. Salah sahiji klien utama kuring nyaéta hh.ru. Pikeun aranjeunna, kuring nyerat tulisan ampir unggal dinten ngeunaan padamelan, neraskeun deui anu leres, milarian padamelan. Saatos sataun ngabom sapertos kitu, topik ieu tiasa rada capé, sareng kuring ogé ngamimitian blog dina Instagram. Ogé ngeunaan padamelan. Sareng anjeunna mimiti nyerat beuki seueur unggal dinten.

Pondokna, hirup tanpa pagawéan ngan saukur teu realistis pikeun kuring. Tapi kuring parantos nyarios yén kuring dipiguraan salaku pengusaha individu. 

Ieu ngandung harti yén kuring henteu dijagaan ku Kodeu Buruh. Abdi tiasa dipecat "dina hiji dinten", tanpa dua minggu damel sareng mayar. Ogé, kuring henteu sacara resmi kéngingkeun cuti sakit sareng cuti bersalin. 

Janten kuring kedah henteu ngan ukur mikirkeun kumaha kuring bakal damel dina cuti mitoha, tapi ogé kumaha kuring bakal ngabéjaan ka klien kuring ngeunaan kakandungan sareng naon anu bakal dicarioskeun ku kuring ngeunaan éta.

Tétéla henteu dramatis sapertos anu kuring ngarepkeun. Pangawas kuring di hh.ru ngabagjakeun kuring sareng kami satuju yén kuring bakal cicing. Kuring ngan ukur bakal nyandak pakansi biasa kuring salami sasasih pas sateuacan ngalahirkeun, teras kuring badé angkat sareng ngagabungkeun sareng ngabandungan orok. Untungna, kuring jauh. Sareng dina awal Januari, bos ngumumkeun yén anjeunna bakal masihan kuring sabulan deui mayar: anjeunna sareng kolega sanésna bakal ngagentos kuring upami tiasa. Éta pisan manusa dirina, sareng kuring resep pisan sareng dipindahkeun ku anjeunna.

Ieu kuring masihan ceramah ngeunaan telecommuting di Ruang Bisnis Pamaréntah Moskwa

Salaku tambahan, kuring terang yén saleresna aya SK pikeun pangusaha. Tapi anjeun ngan ukur kéngingkeun gaji minimum, janten henteu nguntungkeun pisan. 

Naha kuring sedih yén kuring henteu dipiharep gaduh tilu taun cuti mitoha di bumi, sapertos sadayana "jalma normal" anu ngagaduhan kontrak padamelan? Saeutik. Tapi, di sisi anu sanés, salaku ahli karir, kuring sorangan salawasna mamatahan palanggan kuring pikeun ngajaga kualifikasi nalika nuju cuti parental. 

Kawinan "dina laleur"

Kami parantos sasarengan salami opat taun ayeuna, sareng perkawis perkawinan muncul sacara périodik, tapi kami teras-terasan. Henteu dugi ka éta, teu aya artos kanggo kawinan, sareng sigana urang éta bodo nikah tanpa ruang tamu kami. Nalika kuring hamil, masalah ieu direngsekeun sacara otomatis. Kami mutuskeun yén bakal langkung merenah pikeun nikah, sareng kami tiasa ngajagi diri tina wasir birokrasi anu teu perlu. Tangtosna, éta ngan ukur tiasa asup, tapi kuring resep pisan kana liburan. Janten urang nyusun manten alit kanggo 25 jalmi.

Tempo ogé  Kumaha jeung iraha kudu neruskeun latihan sanggeus tiis

Sacara prinsip, kuring henteu nyumput tina tamu yén kuring hamil, sareng henteu nyobian nyumputkeun beuteung kuring. Malah penting pikeun kuring yén sadayana terang yén urang bakal ngagaduhan anak. 

Kuring bosen ku beban sajarah "kawin terbang." Kawinan, saatos kakandungan, masih dikaitkeun sareng seuseueurna sareng nasib anu rusak sareng kombinasi kaayaan anu goréng. Dina hal ieu, pangantén awéwé sigana sadayana janten anu éléh, anu sanés tiasa "ngajait lalaki éta". Sareng panganten lalaki mangrupikeun mamat anu ditipu. 

Kuring milih baju kawinan dina dua cobaan. Sareng ieu gancang pisan, dipasihan beuteung terbatas, anu tiasa tumuh dina waktos naon sareng dina skala anu teu dikenal.

Hiji-hijina jalma anu kuring mutuskeun henteu nyarios sakedik nyaéta nini kuring umur 85 taun. Kuring terang yén sadaya stereotip dina urang sanés kusabab urang goréng atanapi terbatas. Sareng tina kanyataan yén éta kajadian sacara sajarah. Stereotipe sareng tradisi, nyatana, ngajantenkeun masarakat sareng budaya. Sareng langkung sepuh urang, beuki hésé pikeun urang nampi pesenan énggal sareng tingkat kabébasan anu ningkat ku jalma-jalma saling terbuka. Abdi henteu hoyong nyobian kumaha héséna pikeun nini kuring.

Ieu henteu akhir tina kuring kaluar-kaluar. Kuring nulis tulisan dina Instagram, dimana kuring paruk nyarioskeun réaksi anu teu jelas kuring kana dua garis sareng urang mutuskeun nikah nalika urang terang ngeunaan kakandungan. Kuring gaduh blog anu alit pisan, sareng ampir teu aya anu négatip. Tapi éta pikasieuneun. Dina waktos anu sasarengan, kuring ngartos yén perlu pikeun ngalakukeunana. Abdi hoyong budak awéwé siap pikeun kanyataan yén dua belang henteu teras-terasan wow anu teu jelas. 

Mimitina kuring gaduh mamang naha éta pantes dilakukeun pisan. Tapi teras kuring nampi sababaraha hatur nuhun ti pamiarsa. Aranjeunna nyerat yén kuring ngabantosan aranjeunna pisan. Sareng sababaraha urang jujur ​​ngaku yén aranjeunna kantos aya dina kaayaan anu sami sareng hoyong maca anu sami.

Aranjeunna nyarios yén otak urang didesain sedemikian rupa sehingga perobihan anu setrés pikeun éta. Ieu sababna panyunting berita gugup. Janten teu heran yén warta kakandungan kadang-kadang matak lieur awéwé. Kadang-kadang malah budak awéwé anu dirawat kusabab teu subur parantos lami ngalaman négatip. Kusabab kitu, sigana penting pikeun kuring pikeun silih ngawartoskeun anu saleresna. Sahenteuna dina kerangka komunitas awéwé. Kusabab urang cukup untung hirup dina jaman féminisme, waktuna pikeun ngalegalkeun sadaya perasaan urang. Narima: naon waé anu anjeun rasakeun nyaéta norma. Hiji-hijina patarosan nyaéta naon kasimpulan anu anjeun bakal ambil tina perasaan ieu sareng naon anu bakal anjeun lakukeun.

Abdi hoyong nyayogikeun paragrap pamungkas téks garing ieu ka murangkalih dina beuteung kuring. Mémang, dina lima bulan anjeunna sareng kuring, anjeunna parantos ngarobih kuring tibatan jalma-jalma sanés anu kantos kuring pendakan. Sareng urang bahkan henteu acan pendak!

Leave a Reply