Kumaha padamelan jauh sareng Pagawé Leupas ngajantenkeun hirup langkung gampang

Panghasilan freelancing tiasa sakumaha biasa sakumaha tina damel di kantor upami anjeun nyetél hubungan anu pas sareng nasabah. Lima budak awéwé nyarios kumaha aranjeunna ngalih ka padamelan jauh, naon kasusah anu disanghareupan sareng sabaraha anu ditampi per bulan.

Julia, éditor, panulis blog bébas

Panghasilan: tina 90 dugi ka 200 rébu rubél per bulan

Kuring parantos freelancing salami dua taun. Sateuacan éta, kuring damel di perusahaan semi-negara anu serius, dugi ka ditawarkeun padamelan jauh di HeadHunter.

Kuring ningali seueur plus. Mimiti, jalan ka kantor nyéépkeun pisan pikeun kuring. Kadua, dina padamelan utama, janten bosen nyerat ngan ukur dina topik kauangan. Abdi hoyong nyandak sababaraha proyék. Sareng katilu, penghasilan henteu diwatesan ku Pagawé Leupas. Langkung seueur proyek - langkung gaji. Maksimalna mah 200 rebu, rata-rata penghasilanna 90-100 rébu rubel.

Ayeuna kuring ngan ukur damel salaku manajer kontén kanggo Hh sabab kuring reuneuh. Kuring ogé ngajaga blog abdi dina Instagram. 

Abdi gaduh PI. Kuring nyayogikeun jasa sacara resmi, ngalangkungan kontrak anu kuring nyusun sorangan. Nalika kontrak asalna ti palanggan, kuring sok ningali éta sareng ngarobih upami aya anu henteu cocog sareng kuring. Biasa kuring éra ngalaksanakeunana. Sigana kuring mah kuring ngagali hal-hal anu teu penting. 

tip: Pariksa naon anu dikirim ka anjeun pikeun tanda tangan, tapi rada nyusun kontrak nyalira. Entong ngandelkeun kasapukan lisan sareng susuratan dina utusan instan. 

Kuring henteu ngagaduhan kasus "ngalungkeun" langsung. Tapi dina hiji perusahaan aya telat gajih ageung, salami tilu bulan. Kuring ngiringan kerjasama ngahaja, sabab kuring ngarti yén éta mangrupikeun perusahaan ageung. Sareng upami aranjeunna henteu mayar kuring, kuring ngan ukur nganuhunkeun, Kuring bakal nyerat ka Facebook, nyirian sadaya rekeningna. Sareng kontrakna henteu netepkeun sanksi naon waé pikeun pembayaran anu tunda. Teras kuring mimiti nulis resep barang ieu.

Marina, spesialis SMM

Panghasilan: 150 rebu per bulan

Genep bulan ka hareup, dina SK, kuring sadar yén kuring peryogi pepelakan propulsi. Tapi sapertos anu kuring tiasa damel ti bumi sareng nyéépkeun waktos sareng murangkalih. 

Klién munggaran mangrupikeun rerencangan - anjeunna nyimpen akun Instagramna ngeunaan ekstensi soca soca. Teras kuring nyandak dua proyék deui: Kuring mendakanana ngalangkungan iklan, ngalangkungan wawancara. Kuring henteu ngaresmikeun hubungan kuring sareng saha waé. Aya perjanjian gaji, sareng sadayana nurut kana éta.

Tempo ogé  Dapur Geek: Kumaha Ngadamel Téh Padet?

Kana waktosna, aranjeunna mimiti nyarankeun kuring, kuring nyandak sababaraha kursus. Ayeuna, tilu satengah taun ka pengker, kuring parantos gaduh genep proyek ageung. Aya panulis naskah sareng fotografer anu ngabantosan kuring. 

Perusahaan anu serius, contona, pamekar sareng hotél, nyalira nawiskeun pikeun nyimpulkeun kontrak padamelan sareng kuring. Kuring ngagarap kecap hormat kuring sareng sésana. Nanging, aya kasus nalika kuring mimiti nulis majalah perusahaan. Salami tilu bulan kuring tumaros, ngaliwat. Sareng aranjeunna henteu langsung mayar artos ka kuring. Aranjeunna nyarios: «Nya urang nuju ngadamel kanggo ayeuna, pasrah»Hasilna, anjeunna nampi biaya dina bagian sakedik salami sababaraha bulan. Saatos éta, kuring sadar yén kuring kedah teras nyandak pangmayaran sateuacanna 50%.

dewan: Entong sieun nyandak pambayaran sateuacanna sareng tong kasieun kaleungitan klién anu teu siap pikeun éta.

Kuring ngantosan total panghasilan kuring ngahontal 200 rébu per bulan. Saatos éta, meureun, kuring bakal muka IP. Ayeuna henteu nguntungkeun pikeun kuring pikeun diresmikeun, kuring henteu siap bagikeun sareng nagara. Sanaos kuring ngartos yén perusahaan langkung ageung, langkung merenah pikeun ngalakukeun bisnis sareng jalma anu kadaptar sacara resmi. Kuring terang yén tanpa IP, kagiatan kuring tiasa lengkep. Kusabab kitu, kuring henteu Ngaiklankeun panghasilan kuring sareng detil anu sanés.

Abdi nembé réngsé cuti bersalin, kuring kedah angkat ka padamelan utama. Tapi kuring sadar yén kuring henteu hoyong. Abdi resep maén olahraga dina waktos anu merenah. Ngadamel jadwal anjeun nyalira sadidinten. Sanaos kuring henteu terang kumaha anjeun tiasa kaluar tina padamelan dina TV. Tapi, anu kahiji, jadwalna, sareng anu kadua, gajihna. Ayeuna kuring meunang opat kali langkung seueur tibatan nalika damel di kantor.

Katya Makeeva, desainer ux / ui

Panghasilan: tina $ 1000 dugi ka $ 2500 per bulan

Abdi henteu pernah hoyong damel dina jadwal. Ngan lain kantor, ngan tong nyandak minibus damel di usum isuk! Ku alatan éta, kuring mimiti ningali pisan kana lowongan lowongan. Sareng salami lima taun ayeuna kuring damel salaku freelancer.

Kuring ngasilkeun tina sarébu dugi ka dua satengah rébu dolar sabulan. Abdi kantos mendakan pesenan dina bursa leupas. Teras klien mimiti muncul ngalangkungan lisan. 

Sakapeung kuring mikir yén kuring hiji-hijina freelancer anu ngalelepkeun kanyataan yén perlu nyusun kontrak sareng polah panarimaan sareng transfer. Dina istilah hukum, sadayana henteu kunanaon kanggo kuring. Dina blog kuring, kuring ngadesek sadayana pikeun ngalakukeun hal anu sami.

Tempo ogé  Podcast FunPortal: 5 lifehacks anu bakal ngabantosan ngabersihan apartemen kirang sering

Kuring ngalaman kasus nalika aranjeunna dialungkeun. Kuring malah ngagugat kusabab anjeunna! Sareng hiji perusahaan, kami satuju kana skéma pembayaran abu. Ayeuna kuring malah émut émut. Kontrak nyatakeun yén kuring nampi 9000 rubel sabulan, tapi nyatana kuring nampi 30. Hasilna, dina sababaraha waktos, konsumén lirén mayar kuring sadayana. Mimiti tuang sarapan. Kuring parantos ngartos yén kuring kedah ngeureunkeun ieu. Kuring ngawartosan yén kuring moal ngalaksanakeun tugas dugi ka nampi bayaran. Teras anjeunna ngadugikeun: "Katya, upami anjeun hoyong ngagulung ka kuring tanpa damel, anjeun moal hasil»… Janten, kuring tumaros. 

dewan: Entong sieun negeskeun hak-hak anjeun. Tapi émut yén langkung saé ngalakukeun ieu ku kontrak di panangan. 

Abdi angkat ka pengadilan. Ngumpulkeun sadaya bukti yén kuring damel pikeun anjeunna, sanaos hargana 9 rébu. Ngiring pengacara sareng meunang kasus ieu. Ayeuna urang ngeusian tulisan palaksanaan kanggo nampi gaji kuring. Sadaya cobaan ieu nyandak kuring tujuh bulan. Tapi tungtungna, kuring bakal nampi sakitar 80 rébu rubel salami sasih ieu, kusabab dunungan kuring tétéla pisan teu tanggung jawab. 

Evgeniya Evgrashkina, manajer sareng desainer SMM dina bidang IT sareng kanyataan virtual

Panghasilan: tina 30 rébu per bulan

Abdi gaduh sakedik pangalaman damel "ku jam"Salaku jalma kreatif, éta sesah. Dina gelar master, kuring ngahaja pendak sareng jalma anu kalibet dina kanyataan virtual. Kuring ngamimitian damel sareng aranjeunna dina desain sareng jaringan sosial. Ayeuna kuring teras damel sareng aranjeunna, sareng kuring ogé ngatur jaringan sosial pikeun perusahaan sanés sareng nyandak pesenan salaku desainer: Kuring ngadamel gambar, poster, bahan cetak, spanduk. 

Kuring dibayar ku harga sapotong-tingkat, jumlahna gumantung kana jumlah padamelan. Panghasilan kuring 30 rebu sasasih atanapi langkung. Kuring henteu ngabeuratkeun diri ku padamelan: Abdi tiasa ngalakukeun langkung seueur, tapi kuring nyobian ngalakukeun sadayana ku inspirasi. 

Kuring périodik mikir ngeunaan muka IP. Kalayan hiji perusahaan anu serius, kami henteu ngahiji babarengan kusabab ieu. Perusahaan sanés mayar kuring sacara resmi, tapi ngalangkungan perusahaan sanés. Sareng sésana, anjeunna ngan ukur nandatanganan perjanjian non-panyingkepan.

Taun ayeuna kuring ngagaduhan pasualan: Kuring damel sareng kontraktor ageung, anu dibiayaan ku nagara, dina Forum Ékonomi Wétan. Kami ngagaduhan kontrak, tapi pamayaran dina éta ditunda sababaraha dinten. Sigana mah aranjeunna miceun kami. Kamungkinan besar, aranjeunna nembé nyeret dina jurusan akuntansi. 

Tip: Sisihkan artos kanggo gaduh cadangan bisi telat mayar. 

Kuring yakin yén teu perlu panik deui, nyerat serat, klaim. Upami perusahaan ageung, anjeun kedah ngartos yén éta seueur hal anu kedah dilakukeun salian ti sababaraha jenis pamayaran di dinya pikeun sababaraha freelancer.

Tempo ogé  Pangalaman pribadi: kumaha carana gaduh kawinan anu megah sareng henteu bangkrut

Ekaterina Zavyalova, spesialis SMM

Panghasilan: 25 rubél sabulan

Abdi angkat freelance dua taun ka pengker nalika kuring nuju cuti bersalin. Anjeunna mimiti nyerat téks dina licik, ngadamel tata ruang pikeun Instagram. Kuring henteu ngaresmikeun hubungan kuring sareng klien ku cara naon waé. Sapertos kitu kuring ngirimkeun padamelan pikeun disatujuan, aranjeunna ngawaler ka kuring: "Ieu sanés anu kami butuhkeun» sareng padamelan kuring henteu dibayar. Atanapi klién henteu ngagaduhan spésifikasi téknis anu jelas, aranjeunna ngan ukur hoyong "aya anu lebet»… Kuring ngirim aranjeunna téks, aranjeunna nyarios, aranjeunna nyarios, sanés éta. Sareng aranjeunna henteu masihan éditan anu cekap. Ayeuna kuring damel sareng klien sapertos kitu ngan ukur dina dasar prabayar, sareng dina 100%.

Tip: Upami anjeun terang yén anjeun jago dina naon anu anjeun laksanakeun, damel sacara prabayar. 

Ayeuna kuring damel di kantor, tapi dina waktos anu sami kuring nyimpen rekening pikeun perusahaan sanés. Kuring nandatanganan kontrak sareng aranjeunna, dimana kuring nyerat sadaya jasa sareng tanggung jawab pihak-pihak. Panghasilan leupas ayeuna 25 rubel sabulan.

Kumaha carana freelancer nyimpulkeun kontrak sareng mayar pajeg? 

Freelancer gaduh tilu cara pikeun legalize karyana. Upami penghasilan na leutik sareng henteu teratur, file mulang pajak salaku individu sareng mayar 13% tina pajak penghasilan pribadi. Nalika pangasilanana angger, sapertos srikandi bahanna, ieu parantos wirausaha. Anjeun kedah ngadaptarkeun pengusaha masing-masing, mayar pajeg: 13% tina panghasilan dina sistem umum atanapi 6% dina sistem pajak anu disederhanakeun. 

Pilihan sanésna nyaéta ngadaptar salaku padamelan mandiri sareng mayar pajeg penghasilan profesional. Dina hal ieu, pajak bakal 4% kana pendapatan ti individu sareng 6% kana pendapatan ti pengusaha individu sareng badan hukum. Sajauh ieu, ieu mangrupikeun percobaan, sareng status padamelan mandiri ngan sah di 23 daérah Rusia. Modél damel ieu cocog upami anjeun henteu gaduh padamel sareng panghasilan anjeun henteu langkung ti 2,4 juta rubél per taun.

Ngajaga diri tina palanggan anu teu sopan, anjeun peryogi kontrak. Sareng anjeunna, sadayana henteu sesah sigana. Kanggo kaseueuran Pagawé Leupas, dua jinis dokumén cocog: perjanjian jasa sareng kontrak kerja. Aya seueur témplat dina Internét dina pamundut - anjeun tiasa ngaunduh salah sahiji na sareng nyerat deui pikeun anjeun. 

Anu paling merenah nyaéta kontrak kerja. Anu tambihna nyaéta upami anjeun damel, anjeun henteu kedah repot sareng deklarasi éta. Dunungan mayar 13% anjeun, otomatis dikurangan tina total biaya padamelan.

Anjeun tiasa nganggo téks témplat dokumén, atanapi anjeun tiasa nyerat kaayaan tambahan atanapi ngarobih hal. Prinsip kabébasan kontrak dijalankeun dina panerapan Rusia. Ku alatan éta, pihak-pihak tiasa nyertakeun bekel naon waé, salami éta cocog sareng saha waé sareng henteu bertentangan sareng hukum. 

Leave a Reply