Kumaha peretas kaséhatan ngabantosan anjeun pikeun ngawas kasihatan anjeun nyalira

Kami nyerat sateuacanna yén ngapopulerkeun gadget anu tiasa dianggo tiasa gancang atanapi engké ngakibatkeun révolusi téknologi anu kuat dina sektor Podomoro. Dugi ka ieu kajantenan, sigana urang ngan ukur tiasa sabar. Jalma anu parantos ngalakukeun inisiatif kana panangan dirina sorangan henteu satuju kana jabatan ieu. Teknisi janten peretas nyata: aranjeunna hack gadget, program deui aranjeunna, sareng ngarakit alat médisna nyalira.

The Guardian nyarioskeun ngeunaan kumaha anjeun tiasa janten hacker kaséhatan. Conto Tim Omer, umurna 31 taun penderita diabetes, leres-leres fasih. Urang Inggris mutuskeun henteu ngantosan révolusi digital pikeun ngéléhkeun birokrasi sareng retrogrades tina dunya kadokteran. Dina taktak na aya objék leutik - kotak saukuran sabungkus rokok, anu nyatana tétéla janten sénsor modérn anu ngawaskeun kadar glukosa getih. Pikeun kéngingkeun sénsor sapertos kitu di Inggris, anjeun kedah ngantosan sakitar sataun, mayar 4 pon sareng teras ngalaksanakeun pamariksaan téknis anu mahal pikeun alat éta.

nu Guardian

Carita Tim bakal sedih upami sanés pikeun pikiran caang lalaki éta. Anjeunna bosen ngantosan bantosan ti nagara sareng mutuskeun nyandak inisiatif kana pananganna nyalira. Kusabab Omer ahli kana téknologi, anjeunna mésér méter glukosa getih lami, sakotak coklat Tic Tac sareng badé dianggo. Tim tiasa ngahijikeun deui sareng ngadamel program pikeun nyalira alat anu sacara sénsitip ngawaskeun kadar glukosa, ngirimkeun inpormasi kana arloji pinter sareng telepon. Total biaya alat "peretas" sakitar 1 pon. Karakteristik téknis sénsor médis homemade henteu kalah ka teu aya naon waé anu ditawarkeun ku produsén resmi.

Tempo ogé  Minuhan Basa pikeun Mac!
nu Guardian

Nalika urang nyarioskeun révolusi dina pangobatan, urang hartosna parobihan anu gedé dina akar sistem, vaksin épéktip énggal sareng cara modéren pikeun ngalacak kaayaan kaséhatan. Tapi nyatana, tétéla yén pasién leres-leres peryogi undak, tapi langkung kahartos, lokal dina skala. Sedengkeun terobosan di daérah anu khusus dina kasehatan tetep jarang, pasién peryogi léngkah anu saderhana sareng efektif pikeun ningkatkeun kaayaanna di dieu sareng ayeuna. Préstasi anu matak di pikahareupeun, tangtosna, saé. Tapi sigana seueur anu bosen ngantosan waktos cerah datang.

Ku alatan éta, pasién beuki ngalakukeun sapertos Tim. Gerakan peretas kaséhatan timbul salaku réspon kana laun réformasi sareng pamekaran ubar sapertos kitu. Salaku tambahan, komérsialisasi industri janten langkung dibuktikeun, sareng dokter langkung seueur nyarankeun alat dumasar kana kontrak sareng pabrikan, tibatan sudut pandang sorangan.

NHS Hack Days / MededConnect

Peretas sukarelawan parantos aktip pisan di Amérika Serikat, dimana aranjeunna ngadamel sénsor sareng sénsor ku panangan nyalira, nyiptakeun prostheses dina printer 3D, sareng ku cara naon waé cobi ngarancang alat-alat anu ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun pasién. Tangtosna, ieu nyababkeun masalah anu tangtu. Naon anu diciptakeun ku sakelompok peminat henteu salawasna jalan leres. Janten, tangtosna, di tempat-tempat gerakan peretas kasihatan mirip hobi artisanal. Kaayaan ieu bertahap ningkatkeun berkat dukungan ti NHS Hack Days, dimana para ahli IT sareng jalma anu ngagaduhan masalah kaséhatan kumpul dina raraga ngembangkeun solusi téknologi modéren pikeun masalah anu aya.

Tempo ogé  Sadayana pikeun awéwé: papanggihan pangsaéna dina 2019

Tapi, jelas, kamajuan kedah langkung maju. Henteu cekap bakat sareng kahoyong pikeun nerapkeun lengkep réformasi kasehatan. Ieu mangrupikeun léngkah anu pangpayunna - sareng anu paling penting - nuju revolusi médis.

Leave a Reply